Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Acord de colaborare în scopul creării serviciului social Casa de Copii de Tip Familial

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a semnat astăzi, 23.04.2024, un  acord de colaborare cu Instituția Religioasă Centrul de Resurse și Ajutor pentru Copii (IR CRAC) care confirmă interesul comun de cooperare privind dezvoltarea și susținerea serviciilor de plasament de tip familial Casa de Copii de Tip Familial.

Documentul a fost consfințit prin semnăturile șefei DGPDC, Tatiana Oboroc, și a directorului instituției menționate, Andrei Nacu.

Acordul are drept obiectiv cooperarea în scopul îmbunătățirii situației copiilor separați de părinți, aflați în situație de risc, precum și a celor rămași sau temporar rămași fără ocrotire părintească, a celor din familii defavorizate și prevede protecția temporară a acestora și prin re/integrarea socială și profesională a acestora.

Părțile și-au propus să-și unească eforturile în scopul realizării acestor obiective până în decembrie 2025. Astfel, în cadrul acestei cooperări va fi creat serviciul social Casa de copii de tip familial. Totodată, va fi oferit suport la identificarea potențialilor părinți-educatori, spațiu locativ pentru părinții-educatori, condiții fizice, dar și dotări ale locuințelor pentru buna funcționare a serviciului.

Ambele părți și-au exprimat speranța unei colaborări fructuoase în realizarea scopurilor propuse.

Articole Recente