Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Ziua Internațională a Familiei!

În fiecare an, în data de 15 mai, este marcată Ziua Internațională a Familiei. Obiectivul acestei sărbători este acela de a sublinia importanța familiei, fără discriminare, în societate. Importanța  familiei  este  de  necontestat,  întrucât  ea reprezintă  pilonul  de  bază în construcția viitorului, este  spațiul  sacru  unde  se  întâlnesc  generații  și tradiții. Familia este dragoste, respect reciproc, înțelegere și respectarea dreptului fiecăruia la  libertate, copilărie, educație sănătoasă, conviețuire și suport. În familie se începe viața omului!

În această zi sunt promovate valori precum toleranța, respectul, empatia, împărțirea sarcinilor casnice și combaterea tuturor formelor de violență în familie.

Ziua internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993 și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

Începând din anul 2010, această zi a devenit sărbătoare națională și în Republica Moldova.

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului vă felicită cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei și vă îndeamnă să vă iubiți apropiații și să faceți totul pentru a le arăta afecțiunea voastră.

Articole Recente