Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Oferta taberelor vocaționale din Centrele comunitare pentru copii și tineri: Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, perioada estivală 2024

Vacanță de neuitat cu experiențe în vaste domenii, excursii, jocuri și activități distractive! În perioada verii, centrele comunitare pentru copii și tineri din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului oferă copiilor un echilibru perfect între activități educaționale și recreative, captivante și utile pentru a-i ajuta pe copii și tineri să capete încredere în forțele proprii, să încerce lucruri noi, să dobândească succes și să practice lucrul în echipă cu semenii.

Anul acesta, pentru perioada estivală, DGPDC își propune să organizeze un spectru larg de activități distractive, culturale, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri între artiști și copii cu potențial artistic, masterclass-uri, etc. Astfel, 24 de Centre comunitare se vor transforma în adevărate ateliere de creație, care prin diversitatea cercurilor pe interese vor atrage un număr mare de participanți. Impactul acestor activități va spori creativitatea, spiritul competitiv, originalitatea și ingeniozitatea copiilor în cadrul diverselor competiții artistice, va deschide noi perspective de cunoaștere și abordare a drepturilor copilului aflat în situație de risc.

Perioada și programul de activitate:

  • 10 iunie – 19 iulie, 2024

  • de luni până vineri între orele 09:00 și 12:00; 13:00 și 16:00

  • cu participarea simultan a maxim 15 copii.

  • înscrierea prealabilă conform programului selectat.

Perioada de realizare:

Vor fi realizate 3 ture:

Primul tur 10 – 21 iunie 2024;

Turul II: 24 iunie – 05 iulie 2024;

Turul III: 08 iunie – 19 iulie 2024;

Numărul de beneficiari: vor putea beneficia 800-1000 de copii.

Programul de activitate:

Cele 24 de Centre vor avea o agendă specifică la fiecare 2 săptămâni, în funcție de înscrierea grupurilor de copii, organizați conform vîrstei și limbii de comunicare. În caz de înregistrare a mai multor copii, centrele vor forma două sau trei grupuri după criteriul de vârstă (7-11 ani; 12-17 ani) și disponibiliatea spațiilor.

Se vor organiza excursii prin orașul Chișinău, la muzee și Galerii de Artă, oferind copiilor oportunității de cunoaștere a naturii, picturii, arhitecturii, sculpturii, istorie orașului.

În acest an, în cadrul taberelor vocaționale, municipalitatea își propune să sensibilizeze și să informeze copii și tinerii din Chișinău asupra necesității promovării drepturilor copilului, dezvoltării valorilor morale și culturale, pentru pace și toleranță, educație ecologică, pentru participare și democrație, pentru schimbare și dezvoltare, pentru timpul liber, pentru educație interculturală, dar și alte lucruri frumoase!

Vă așteptăm cu drag!

Articole Recente