Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Atenție, părinți! Nu lăsați niciodată copiii singuri la scăldat!

Vara aduce cu sine bucuria și plăcerea de a te răcori în apă, iar pentru mulți copii și părinți, o zi la piscină sau la plajă este o activitate preferată. Totuși, în mijlocul distracției și relaxării, este esențial să nu uităm un aspect crucial: supravegherea constantă a copiilor la scăldat.

Chiar și în cazul copiilor care știu să înoate, supravegherea adecvată este vitală pentru prevenirea oricărui incident neplăcut în apă.

Este crucial ca părinții să înțeleagă că înotul nu înseamnă întotdeauna că un copil este în siguranță în apă. Este extrem de important să nu lăsați niciodată copiii singuri la scăldat. Supravegherea lor trebuie să fie constantă și activă, iar asta înseamnă să nu îi lăsăm niciodată singuri în timp ce se scaldă, chiar și pentru câteva momente.

Cum putem asigura o supraveghere adecvată?

Fii mereu prezent: Nu te îndepărta niciodată de copilul tău atunci când este în apă. Păstrează un contact vizual constant și asigură-te că ești întotdeauna la o distanță la care să poți interveni rapid în caz de nevoie.

Elimină distragerile: Atunci când copiii se scaldă, evită să fii distras de telefonul mobil, conversații sau alte activități. Concentrează-te pe supravegherea lor și fii prezent cu mintea și cu trupul.

Fii pregătit pentru orice: Învățarea primelor măsuri de salvare poate fi vitală într-o situație de urgență.

Supravegherea copiilor la scăldat este o responsabilitate serioasă pentru părinți și tutorele lor.  Fiți mereu prezenți și vigilenți când copiii se află în apă pentru a preveni orice incident neplăcut. Înțelegerea importanței unei supravegheri adecvate și luarea măsurilor necesare pentru a o asigura poate face diferența dintre o zi plăcută la piscină și o tragedie inimaginabilă.

Amintim că Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a Primăriei municipiului Chișinău, a lansat la începutul lunii, campania „Vacanță în Siguranță – Protejează Copilăria”, dedicată siguranței copiilor pe durata vacanței de vară.

Articole Recente