Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Cum protejăm copiii de caniculă

Protejarea copilului de caniculă este principala grijă a părinților în sezonul cald. Copiii fac insolație foarte repede atunci când sunt expuși la soare și se pot deshidrata foarte repede.

Pentru a se bucura în voie de vară, trebuie să-i protejați.

Hidratarea: Deshidratarea este foarte periculoasă pentru cei mici, iar joaca îi poate face să uite de sete. Aduceți-le aminte cât mai des. Medicii ne sfătuiesc ca în perioada caniculară să consumăm cât mai multe fructe şi legume proaspete, pentru că ele la fel conțin multă apă.

Protecție solară: Soarele ne încălzește și ne bucură, dar poate fi și periculos, în orele în care este foarte puternic. Razele solare pot arde rapid pielea celor mici și crește riscul de afecțiuni ale pielii. În plus, expunerea îndelungată la soare poate duce la insolație, care poate fi neplăcută și chiar periculoasă. Astfel că, loțiunea de protecție solară nu trebuie să lipsească din ritualul de protecție pe timpul verii.

Între orele 11:00 și 16:00, când temperaturile sunt foarte ridicate, plimbările în aer liber trebuie evitate. Dacă alegeți, totuși, să ieșiți în perioada de prânz, mergeți în parcuri sau păduri cu multă vegetație, cu umbră și aer mai respirabil.

Hainele lejere, vaporoase, din materiale naturale, pot adăuga un anumit confort pe perioada verii. Alege tricouri și pantaloni scurți sau rochițe lejere pentru fetițe, pălării sau șepcuțe și poate ochelari de soare. Încălțămintea ar fi bine să fie cât mai lejeră și decupată.

Aveți grijă de copiii dv.!

Articole Recente