Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Cum să-ți protejezi copilul de abuzul sexual?

Abuzul sexual asupra copiilor este o problemă gravă și larg răspândită. Se estimează că unul din 10 copii este abuzat sexual înainte de a împlini 18 ani. Multe alte incidente nu sunt raportate.

Din păcate, abuzatorul este, de obicei, o persoană pe care copilul o cunoaște și în care are încredere. Nu mai puțin de 93% dintre supraviețuitorii abuzurilor sexuale asupra copiilor îl cunosc pe abuzator. Abuzatorii pot fi membri ai familiei, rude, profesori, antrenori sau instructori, îngrijitori și alții, adesea în poziții de autoritate.

Ce trebuie să știe părinții despre abuzul sexual asupra copiilor?

Răul pe care îl provoacă abuzatorii este absolut devastator. Fără tratament, un copil care a suferit un abuz sexual prelungit dezvoltă, de obicei, o stimă de sine scăzută, un sentiment de inutilitate și o viziune distorsionată asupra relațiilor sexuale și romantice, printre alte probleme de sănătate fizică și mentală. Abuzul sexual asupra copiilor exploatează și înjosește copiii, iar acest lucru trebuie să înceteze.

Cum vă puteți proteja copilul de abuzul sexual?

  • Fiți disponibili și implicați! Rezervați-vă timp pentru a-l petrece cu copilul dumneavoastră. Ajutați-vă copilul să își dezvolte încrederea în sine.
  • Permiteți-i copilului dumneavoastră să știe că trupul lor este al lor și că merită demnitate și respect.
  • Subliniați faptul că nimeni nu are dreptul să îi facă să se simtă inconfortabil sau să îi atingă corpul dacă nu dorește ca acest lucru să se întâmple.
  • Învățați-l pe copil că nu există secrete între copii și părinții lor.
  • Monitorizați și participați la activitățile copilului dumneavoastră ori de câte ori este posibil.
  • Fiți precaut față de adulții care manifestă un interes neobișnuit față de copilul dumneavoastră, oferă cadouri/jucării speciale sau ieșiri pentru a petrece timp singur cu copilul dumneavoastră.
  • Fiți atenți la orice schimbare cu copilul dumneavoastră, oricât de mică ar fi.

sursa: doctorulzilei.ro

Articole Recente