Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Vizita delegației din China la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului

O delegație de oficiali din China a vizitat, marți, 17 septembrie, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, în contextul unui schimb de experiență și cooperări reciproce în domeniu.

Oaspeții au fost salutați de viceprimarul pe probleme sociale Angela Cutasevici care le-a vorbit despre sistemul de protecție a drepturilor copilului din municipiul Chișinău, dar și activitatea Comisia pentru Protecția Copilului aflat în dificultate din Capitală.

Șefa DGPDC, Tatiana Oboroc, a făcut o prezentare amplă a serviciilor din cadrul direcției și s-a referit asupra unor aspecte ce țin de organizarea și funcționarea sistemului de protecție și îngrijire a copilului la nivel local.

De asemenea, în cadrul vizitei, oficialii din China au făcut cunoștință cu sistemul de protecție a drepturilor copilului din Chișinău și au vizitat mai multe servicii sociale municipale. Este vorba de Centrul municipal pentru copii de vârstă fragedă, Centrul Maternal, Serviciul de zi de îngrijire a copiilor cu vârsta de 4 luni – 3 ani, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități 0-14 ani, dar și Serviciul ”Respiro” și Centrul pentru copii cu dizabilități. Sperăm la o colaborare frumoasă spre beneficiul comunității noastre. Aceștia au avut ocazia să afle cum funcționează sistemul de protecție a drepturilor copilului și familiei din Chișinău și au apreciat condițiile, dar și beneficiile de care se bucură beneficiarii noștri.

 

Articole Recente