×

Ce oferă și cum puteți beneficia de serviciile Centrului de zi cu boli rare și autism ”Fluturele Albastru”

Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a dezvoltat un serviciu util părinților care au micuți cu probleme. Este vorba de Centrul de zi cu boli rare și autism ”Fluturele Albastru”.

 

Scopul Centrului este de a asigura incluziunea socială a copiilor cu dizabilități prin sporirea competențelor sociale de auto-deservire prin implicarea acestora în diferite activități și oferirea de suport părinților sau reprezentanților legali copilului pentru realizarea maximă a potențialului de dezvoltare a copilului.

Grupul țintă sunt copiii cu dizabilități, boli rare și autism.

Serviciul presupune asistența individualizată a copilului cu dizabilități în scopul optimizării calității vieții și îmbunătățirii conduitei sociale a copilului.

Cum puteți beneficia de serviciile centrului?

Serviciile Centrului vor ajuta copiii cu boli rare și autism pentru a deveni mai independenți și să se poată integra mai ușor în societate.

Pentru a beneficia de serviciile Centrului de zi cu boli rare și autism ”Fluturele Albastru” vă invităm să:

  • depuneți o cerere la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Chișinău sau la sediul Centrului.
  • anexați copiile actelor necesare
  • veți fi ghidat și asistat pentru a vă înscrie copilul drept beneficiar al Centrului.

Vă așteptăm pe adresa: mun. Chișinău, str. Braniștii, nr. 5/6. Telefon: 067 775 867.

Vă invităm să aflați povestea emoționantă a lui Mihai, un băiețel cu autism care la cei 9 anișori, știe să citească și să scrie, cunoaște limba engleză și cântă la acordeon.

DISTRIBUIE