Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Fiecare copil merită să trăiască într-un mediu sănătos! Serviciul social Casa de copii de tip familial este locul unde micuții se simt ACASĂ

Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copiilor a dezvoltat un serviciu social de îngrijire alternativă – Casa de copii de tip familial. Ce oferă acest serviciu?

Scopul serviciului social specializat este de a oferi copilului îngrijire într-un mediu familial substitutiv pentru o perioadă determinată de timp în familia unui părinte-educator. Grupul țintă sub copii aflați în situații de risc și separați de părinți, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani.

Serviciul presupune plasamentul de urgență în familia părintelui-educator a copilului a cărui viață sau sănătate se află în pericol iminent, indiferent de mediul în care acesta se află, pentru o perioadă de până la 72 de ore. Acest termen poate fi extins, însă nu trebuie să depășească 45 de zile, iar în plasamentul planificat al copilului în familia părintelui-educator pentru o perioadă determinată de timp.

Cum poți deveni părinte-educator?

Părintele-educator este persoana care asigură la domiciliu sau îngrijirea și educarea copilului pentru o perioadă determinată de timp. În familia părintelui-educator pot fi până la șapte copii împreună cu ai săi biologici.

Poți deveni părinte-educator dacă întrunești următoarele cerințe sau urmezi cursurile de instruire și consiliere:

  • dorești și ai capacitate să educi mai mulți copii
  • ești angajat/ă în baza contractului individual de muncă și beneficiezi de pachet de muncă și pachet social (asistență medicală și asigurare socială)
  • poți asigura la domiciliul tău educarea și îngrijirea copiilor pe care-i primești în plasament
  • vei fi susținut/ă și instruit/ă de echipa serviciului
  • vei primi suport și consiliere gratuită.

Articole Recente