Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Sprijin pentru familiile cu copii! În ce constă serviciul social dezvoltat de municipalitate care presupune inclusiv un ajutor bănesc

Direcția pentru Protecția Drepturilor Copiilor, în comun cu Primăria Municipiului Chișinău, a dezvoltat un serviciu social de sprijin pentru familiile cu copii, în cadrul serviciilor de prevenire a separării copilului de familie.

Scopul Serviciului constă în prevenirea și/sau depășirea situațiilor de risc în vederea asigurării creșterii și educației copilului în mediul familial prin asistența, ghidarea și susținerea familiei, inclusiv, cu un ajutor bănesc.

Grupul țintă su familiile cu copii aflate în dificultate, iar beneficiari direcți sunt copiii aflați în situație de risc.

Sprijinul familial secundar include un ansamblu de activități adresate familiilor, cu scopul de a diminua factorii care afectează domeniile de bunăstare a copilului și de a preveni separarea copilului de familie sau a pregăti reintegrarea copilului în familie.

Cum puteți beneficia de acest serviciu?

Serviciile vor ajuta în prevenirea și/sau depășirea situațiilor de risc în vederea asigurării creșterii și educației copilului în mediul familial.

Pentru a beneficia de Serviciul de sprijin pentru familiile cu copii vă invităm să:

  • depuneți o cerere la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului sau la direcțiile din raza teritorială de la locul de trai al familiei
  • anexați copiile actelor necesare
  • veți fi ghidat și asistat pentru a vă înscrie copilul drept beneficiar drept beneficiar al Serviciului

Vă așteptăm cu drag!

mun. Chișinău, DGPDC, str. Vlăhuță 3
022 226 100
dpdc.centru@gmail.com

Articole Recente