Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Ziua Mondială a Auzului

În data de 3 martie marcăm, anual, Ziua Mondială a Auzului, prilej cu care se are în vedere creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește sănătatea auzului, dar și diagnosticarea timpurie a eventualelor deficiențe de auz.

Această dată a fost stabilită cu prilejul primei Conferinţe internaţionale privind prevenirea deprecierii auzului şi restabilirea acestuia, care a avut loc în 2007, la Beijing, în China.

La nivel global, peste 80% din nevoile de îngrijire a urechii şi a auzului rămân nerezolvate. Prevalența hipoacuziei crește odată cu vârsta, mai mult de  25% dintre persoanele peste 60 de ani sunt afectate de hipoacuzie invalidantă. Percepţiile greşite ale societăţii profund înrădăcinate şi mentalităţile de stigmatizare sunt factori cheie care limitează eforturile de prevenire şi abordare a pierderii auzului.

Cu acest prilej, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) solicită guvernelor și societății civile să crească gradul de conștientizare și să pună în aplicare standarde bazate pe dovezi care promovează ascultarea în siguranță.

Articole Recente