Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Centrul Maternal din Capitală, la un de activitate

Centrul Maternal de plasament pentru cuplul mama-copil din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului a municipiului Chișinău, locul unde femeile cu copii supuse violenței sau aflate în situație dificilă, își găsesc siguranța, a împlinit un an de la lansare!

Cu această ocazie, viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, împreună cu șefa DGPDC, Tatiana Oboroc, au mers într-o vizită de monitorizare în serviciu. În toată această perioadă, centrul a găzduit circa 15 mame cu 30 copii care au avut nevoie de un refugiu și siguranță alături de micuții lor. Aici, femeile au găsit susținere și tot ce au avut nevoie. Angela Cutasevici a apreciat activitatea serviciului și condiţiile puse la dispoziție beneficiarilor, a discutat cu personalul despre necesitățile centrului și probleme curente.

La rândul său, Tatiana Oboroc a venit cu cuvinte de aprecieri pentru tot suportul oferit de municipalitate și parteneri în sprijinul femeilor ajunse în dificultate și a dat asigurări că acest serviciu va continua să fie un loc unde acestea vor găsi întotdeauna protecția și sprijinul necesar.

Centrul Maternal a fost deschis, anul trecut, de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul UNICEF Moldova, pentru a oferi sprijin, a menține și întări legăturile familiale ale femeilor cu copiii cu vârsta mai mare de 6 ani, aflate în situații de dificultate. Serviciul este absolut GRATUIT, sigur și confidențial.

Serviciile Centrului maternal sunt destinate pentru mame solitare, mame minore, victime ale violenței în familie sau traficului de ființe umane, mame provenite din familii cu venituri mici, marginalizate; mame cu copii care nu au locuință, și situația în care se află prezintă un risc major pentru siguranța și sănătatea copilului; precum și cuplurile mamă-copil/copii refugiate. Acesta oferă servicii de găzduire (cazare), îngrijire, educație, asistență medicală, socială, psihologică și de (re)integrare.

În caz de necesitate, sunați la 112,  022 922 555 sau 067 100 144. Liniile telefonice sunt disponibile non-stop.

Articole Recente