Un alt Atelier de pregătire a copiilor instituționalizați pentru tranziție și reintegrare, a fost desfășurat, zilele trecute, cu beneficiarii Centrul de plasament pentru copii separați de părinți „Lumina”, din subordinea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului. La activitate au luat parte 10 participanți, iar scopul acesteia a fost de a sprijini tranziția sigură, susținută și graduală a copiilor și tinerilor din îngrijirea rezidențială către îngrijirea familială sau viața independentă, prin dezvoltarea competențelor și abilităților lor personale și sociale.
Atelierul a cuprins câteva module: ”Drepturile mele – formare inițială privind dispozițiile Convenției ONU privind Drepturile Copilului și protecția drepturilor copilului”; ”Domeniile de bunăstare a copiilor”; ”Comunicarea non-violență”; ”Orientarea profesională”; ”Gestionarea schimbării și reziliență emoțională”.
În calitate de formatori au fost specialiștii Rita Porubin și psihologul Ludmila Morari.
Activitatea face parte dintr-un ciclu de ateliere organizate de A.O ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ în Proiectul UNICEF ”Îngrijire mai bună pentru copii”, implementat cu suportul financiar al Guvernului Suediei (Sweden SVERIGE) și în strânsă colaborare cu Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova.
Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului adresează sincere mulțumiri și apreciere Asociației Obștești „Parteneriate pentru fiecare copil” pentru colaborarea valoroasă și angajamentul constant manifestat în cadrul acestui proiect comun.
Contribuția activă a echipei AO „Parteneriate pentru fiecare copil” a fost esențială în promovarea și consolidarea unui sistem de îngrijire centrat pe nevoile reale ale copilului, precum și în dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru familii și copii vulnerabili.
Mulțumim pentru profesionalismul, implicarea și parteneriatul durabil de care ați dat dovadă. Împreună, reușim să creăm un mediu mai sigur, mai incluziv și mai prielnic dezvoltării fiecărui copil.