Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Ce oferă Serviciul de zi de îngrijire a copiilor cu vârsta de la 4 luni până la 3 ani din Capitală?

Un nou serviciu dezvoltat de municipalitate, prin intermediul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, oferă toată siguranța și protecția copiilor mici din familii aflate în dificultate. Este vorba de Serviciul de zi de îngrijire a copiilor cu vârsta de la 4 luni până la 3 ani.

Scopul serviciului constă în prevenirea separării copilului cu vârsta cuprinsă de la 4 luni până la 3 ani de mediul familial, proveniți din familii defavorizate, prin asigurarea serviciilor de îngrijire și educare.

Beneficiile serviciului: Personalul angajat în serviciu are studii medicale și pedagogice. Grupele sunt dotate conform standardelor și necesităților principale ale copiilor de vârstă fragedă. Părintelui i se acordă abonament pentru transport public urban, dacă copilul este în scris în serviciu. Numărul copiilor per grupă este de 12.

Grupul țintă sunt familiile cu copii cu vârsta de la 4 luni – 3 ani aflate în dificultate.

Programul de activitate al serviciului este de luni până vineri, de la orele 07:00 până la 19:00.

 

Cum puteți beneficia de Serviciu?

Serviciul oferă următoarele: îngrijirea și alimentația copilului pe parcursul zilei, menținerea sănătății și igienei personale, dezvoltarea fizică și fortificarea sănătății, dezvoltare personală, a limbajului și comunicării, citirii și scrierii, formarea deprinderilor.

Pentru a beneficia de Serviciul de zi de îngrijire a copiilor cu vârsta 4 luni – 3 ani, vă invităm să:

  • depuneți o cerere la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului din Chișinău sau la direcțiile din raza teritorială a locului de trai al familiei
  • anexați copiile actelor necesare
  • veți fi ghidat și asistat pentru a vă înscrie copilul drept beneficiar al Centrului

Vă așteptăm cu drag la următoarele adrese:

DPDC Centru, str. Bulgară 43

DPDC Botanica, str. Teilor 10

DPDC Buiucani, str. M. Viteazu 2

DPDC Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân 16

DPDC Râșcani, str. S. Lazo 27/1

Mun. Chișinău, DGPDC str. Vlăhuță 3.

Acest serviciu este oferit GRATUIT și este disponibil pentru familiile din municipiul Chișinău și suburbii care se confruntă cu diverse grade de vulnerabilitate financiară, ca urmare a unor situații involuntare de omisiune.

Serviciul social „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani” a fost extins în urma aprobării Regulamentului privind organizarea și funcționarea Serviciului la finele anului 2022 de către Consiliul Municipal Chișinău. Extinderea serviciului a implicat adăugarea a 60 de locuri și renovarea și dotarea completă a clădirii pentru a crea condiții optime pentru dezvoltarea copiilor. Finanțarea acestui serviciu provine din bugetul municipal și din resurse atrase de instituție, inclusiv donații de la persoane fizice, juridice și organizații necomerciale. Realizarea proiectului a fost posibilă în colaborare cu UNICEF Moldova. Aceste acțiuni se desfășoară în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care are ca scop
acordarea asistenței tehnice pentru asigurarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

Pentru mai multe informații despre Serviciul social „Centrul de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”, dar și despre alte servicii sociale dezvoltate de Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, puteți afla pe pagina www.dgpdc.md.

 

Articole Recente