Asset 12
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Email: dgpdc@cmc.md
Call
Telefon: (022) 24-27-02

Campanii


Empatie, grijă, acceptare, respect și toleranță față de persoanele cu autism!

Anual, în data de 2 aprilie, este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, în scopul creșterii gradului de conștientizare a acestei patologii în comunitățile din întreaga lume. Conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel global, 1 din 100 de copii suferă de autism.

Aceste persoane sunt parte a comunității noastre și necesită sprijinul nostru!

Învață să vezi lumea prin ochii inimii, pentru că acolo, diferențele devin frumusețe, iar diversitatea – o comoară.

Persoanele cu autism:
Nu sunt oarbe, dar văd întotdeauna!
Nu sunt surde, dar lucrurile le sună ciudat!
Nu sunt prizonieri, dar le e greu să se simtă libere!

Geometric Design Construction Company Facebook Cover (2)


Învață să-ți asculți copilul!

COMUNICAREA este cheia armoniei în familie!

Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a lansat o campanie de informare în scopul prevenirii conflictelor și optarea pentru relații mai bune în sânul familiei.

Oamenii sunt din ce în ce mai puțin pregătiți pentru a face față provocărilor vieții și avalanșei de probleme, uitând, astfel, de nevoia unei comunicări eficiente, rezolvarea pozitivă a conflictelor, socializare și înțelegere reciprocă. Situațiile de criză pot fi depășite mai ușor atunci când ceri ajutor.

Pentru sfaturi utile de comunicare eficientă cu copilul tău și mai multe informații despre prevenirea conflictelor, adresează-te unui specialist din cadrul Serviciului Social Centrul de zi pentru copii în situație de risc la numărul de telefon 069562578! Te vom ajuta cu drag!

Prevenind conflictul azi, construim comunitatea de mâine!

Fii TU schimbarea pe care vrei să o vezi în oameni!

dfghujj


Protejează-mi copilăria, vreau să trăiesc ACASĂ!

În data de 21 martie este marcată Ziua Internațională a Copiilor Străzii. În acest context, municipalitatea, prin intermediul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, desfășoară o campanie de conștientizare, prevenire și combatere a vagabondajului copiilor, dar și sprijinirii și protejării celor identificați în stradă.

Mulți copii care locuiesc în stradă se confruntă cu probleme de sănătate, sunt vulnerabili, expuși abuzurilor sau umiliți. Nu-i lăsa în voia sorții!

Spune NU vagabondajului și cerșitului în stradă!

Fii implicat și sesizează autoritățile despre copiii găsiți în STRADĂ!

ghjmkkmjhgfd


Gândește-te la viitor, oprește violența ACUM!

Fii responsabil și sesizează autoritățile despre cazurile de VIOLENȚĂ!

În cadrul campaniei de sensibilizare a opiniei publice cu privire la fenomenul violenței, municipalitatea și Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, vă îndeamnă să nu fiți indiferenți! Oricine este expus violenței, iar consecințele sunt extrem de grave. Violența distruge! Violența rănește, intimidează și umilește! NU tolerați violența!

Cu toții ne dorim să trăim într-o societate sănătoasă, așa că începe de la tine, fii TU schimbarea și spune NU violenței!

În perioada 15 martie – 15 aprilie, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, cu susținerea municipalității, lansează Campania ”STOP Violența!”, în scopul prevenirii și combaterii violenței, dar și sprijinirii și protejării victimelor violenței.

În cadrul acesteia, ne propunem să desfășurăm o serie de activități de informare privind acest fenomen distrugător prin toate formele ei în cadrul subdiviziunilor DGPDC, inclusiv cu participarea specialiștilor.

În conformitate cu prevederile UNICEF, una din principalele probleme ale violenței împotriva copiilor, în special în ceea ce privește abuzul psihologic și verbal, precum și unele forme ale pedepsei corporale este că cei care comit aceste acte, nu le consideră ca fiind o problemă.Circa 74% dintre copii au fost supuși unor forme de violență fizică și psihologică. Întrucât cazurile de violenţă sunt rareori raportate autorităților, nu întotdeauna victimele primesc asistența de care au nevoie.

photo_2024-03-12_13-15-32